Харчування

Купив в магазині виноградних равликів на пробу. Хочеться зрозуміти, за що ж їх так люблять французи.

Нещодавно в “Спаре” натрапив на досить екзотичний для нас продукт – виноградних равликів в масляному соусі пармезан.

Так як дуже люблю пробувати всякі незвичайні речі, то сумнівів, брати чи не брати, взагалі не було.

Адже коли ще випаде такий шанс спробувати улюблене блюдо французів, чия традиційна кухня загальновизнана еталонної. (правда, я думаю, що не від хорошого життя вони стали лопати равликів і жаб)

Пластикова тарілочка з равликами обтягнута тоненькою плівкою. Виглядає, якщо чесно, біднувато.

А це блюдо складається у нас з виноградних равликів, вершкового і рослинного масла, аромату сиру “Пармезан”, солі, петрушки і базиліка сушеного. (цікаво, як аромат сиру можна трансформувати в твердий стан)

В тарілочці виявилася ціла дюжина равликів.

Виглядає досить непогано, раковини чистенькі, охайні, масляний соус, яким запечатані раковини, не розмазаний.

Способів приготування прийменниково цілих два: перший в духовці, але це довго, тому я вибрав другий варіант, в мікрохвильовці.

Розігрівав равликів на повній потужності протягом 2 хвилин. Ось що вийшло в результаті.

Після розігріву, від равликів став виходити досить сильний специфічний запах не зрозумій чого, з легким “ароматом” тіни старого, згірклого вершкового масла. Аромату сиру “Пармезан” не відчувається взагалі.

Запах, звичайно, не особливо противний, але все ж, коли мій ніс відчув це “амбре”, шлунок чомусь одразу зіщулився, і в ньому ніби з’явився камінь.

Виглядає вміст раковин ще гірше, чим пахне. Темний безформний клубочок зовсім не викликає апетиту.

За структурою равлики виявилися досить гумовими, за відчуттями, як недоварені курячі шлуночки.

На смак делікатес виявився взагалі ніяким.

Прожував кілька шматків, намагаючись збагнути, на що це схоже, але так і не зрозумів. Як мені здалося, равлики злегка нагадують мідій з легким присмаком землі, але це не точно.

Чи То від самих равликів, то від старого мастила, в роті з’явився неприємний гіркуватий післясмак.

У деяких раковинах, до того ж, попався пісок, огидно хрусткий на зубах.

Загалом, я не доріс до високої кухні, то виробник не зміг гідно приготувати цих молюсків, що більш імовірно, але це блюдо виявилося мені зовсім не до смаку.